Vienbutis namas Alytuje iki 80 m²

Vienbutis namas iki 80 m²

Nedidelis namas iki 80 m² su stogine automobiliui – tokia projektavimo užduotis gyvenamajam namui. Lakoniškos architektūros namui žavesio suteikia paprastumas ir natūralių medžiagų derinys. Savo išvaizda šis namas puikiai išsiskiria esamoje urbanistinėje aplinkoje ir dizainu neatsilieka nuo kitų gyvenamųjų namų.

Nors sklypo plotas siekia 941 m², tačiau užsakovų užduotis buvo įkomponuoti šį namą sklype taip, kad turėti patogų reprezentracinį kiemą ir kiemo dalį turiningam laisvalaikiui, daržininkystei, kitiems pomėgiams. Sklypas – stačiakampio formos. Standartinių formų sklype lengva įgyvendinti modernias idėjas ir pritaikyti šiuolaikinius sprendimus apželdinimui. Lygus ir tvarkingas sklypo reljefas pagelbės kuriant želdinius, aplinkos puošybą. Visa paradinė namo pusė yra pietinėje sklypo dalyje, tad gyventojams bus malonu leisti laiką poilsio zonoje.

Šis projektas tapo tipinis iki 80 m² – puikus sprendimas jaunoms šeimoms, kurios ieško nedidelio ir kompaktiško namo. Stilingas ir kompaktiškas gyvenamasis namas skirtas tiek šeimos gyvenimui, tiek poilsiui gamtoje. Projektuojant namą buvo išsikeltas tikslas sukurti didelią šviesią gyvenamąją erdvę šeimos bendram laisvalaikiu, ir miegamuosius tėvams ir vaikui.

Vienbučio namo projektas suprojektuotas taip, kad kiekviena erdvė būtų funkcionali ir atitiktų gyventojų lūkesčius, būtų pritaikyta tam tikroms veikloms. Todėl visas vienbutis gyvenamasis namas suskirstytas į tris pagrindines zonas, iš kurių kiekvienai buvo skirtas didžiulis dėmesys:

  • Gyvenamoji erdvė – svetainė, virtuvė ir valgomasis suprojektuoti vienoje erdvėje.
  • Miegamieji kambariai.
  • Pagalbinės patalpos – vonios kambarys, katilinė ir tambūras.